T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / SALIPAZARI - Hasan Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Tanıtımı

      Bölümümüz eğitim öğretim faaliyetlerine 2021-2022 eğitim öğretim yılında 9. ve 10. sınıflara öğrenci kabulü ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 9. sınıflarda 16, 10. sınıflarda 6, 11. sınıflarda 8, 12. sınıflarda 12 öğrenci ile eğitimlerine devam etmektedirler. Haftanın 5 günü işletmelerde uygulama eğitimi alan öğrencilerimiz (çıraklarımız), haftanın bir günü de eğitimlerine örgün olarak okulda devam etmektedirler. Okul kapsamında hem mesleki bilgilerini geliştirmekte hem de kültür dersleri ile bilgi ve birikimlerini arttırmaktadırlar. Aynı zamanda hem işletmelerde hem de okulda bizim en büyük amacımız olan "Ahilik Kültürü" yani topluma ve insanımıza faydalı birer esnaf, çırak, kalfa ve usta olunması gerekliliği öğrencilerimize aşılanmaktadır.

     Aynı zamanda öğrencilerimiz işi işte öğrenmekle kalmayıp 11. sınıfın sonunda kalfalık, 12. sınıfın sonunda da ustalık belgesi alıp becerisini bir bakıma tescillemektedir ve bu öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan meslek lisesi diplomasına sahip olmaktadırlar. Sonraki süreçte usta öğreticilik belgesini kısa bir sürede alarak yanında çırak yetiştirebilecek konuma yükselmektedirler.

     Devletimizin işletmelere bu programa teşvik amaçlı 11.  sınıfa kadar asgari ücretin % 30'u kadar, 12. sınıfta ise asgari ücretin % 50'si kadar ödeme yapmaktadır.

     Bu konuda tanıtıcı ve bilgilendirici çalışmalarımız devam etmekte olup her dönem kayıt imkânı bulunmaktadır.

     "MESLEKİ EĞİTİM GELECEĞİMİZ"

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.11.2022 - Güncelleme: 04.11.2022 09:48 - Görüntülenme: 114
  Beğen | 0  kişi beğendi